Ingrediƫnten voor 2 personen
- ei: 2
- aardappelen: 400 g (vastkokende)
- bleekselderij: 2 (stengel)
- wortel: 2
- kerstomaten: 100 g
- spinazie: 75 g
- radijzen: 1 (bosje)
- olijfolie: 2 el
- citroensap: 2 el
- mosterd: 1 tl
- peper
Bereiding
- Was de aardappelen en de selder. Snij de selder ook in stukjes. Kook de (hele) aardappelen gaar. Kook de selder de laatste minuut even mee.
- Kook ondertussen ook de eieren hard in 10 minuten.
- Maak een dressing van het citroensap, de olie, de mosterd en wat peper.
- Snij de warme aardappelen in blokjes. Schep de dressing door de nog warme blokjes aardappel en selder en laat afkoelen.
- Was de tomaten en de radijzen en snij in stukken (tomaatjes in 2, radijzen in 4). Rasp de wortels. Was de spinazie en laat goed uitlekken.
- Meng de augurken, de tomaatjes, de radijsjes en de wortel door de aardappelen.
- Verdeel de spinazie over een schaal en schik de aardappelsalade erop. Pel de eieren, snij ze in partjes en leg ze op de salade.
Tip: ook lekker met een beetje gerookte zalm.