Ingrediënten voor 2 personen
- bloemkool: 0,5
- sojamelk : 175 ml
- olie : 1 el
- bloem: 25 g
- dragon
- noot
- muskaat
- peterselie
- peper
- zoutvervanger zoals Losalt, K-sel, herbamare natriumarm…
Bereiding
- Breng water aan de kook. Leg de gewassen en in roosjes verdeelde bloemkool samen met de dragon erin en kook gaar. Laat de bloemkool uitlekken. Hak de peterselie en zet aan de kant.
- Maak de bechamelsaus : verwarm de olie (niet te warm). Voeg de bloem toe. Roer tot je een gladde, droge roux krijgt. Giet er beetje bij beetje de sojamelk bij. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en de zoutvervanger.
- Schik de bloemkool in een ovenschotel. Giet de saus over de bloemkool met peterselie.
- Lekker met gebakken of gekookte aardappelen.
Tip: hoef je niet per se een zoutarm dieet te volgen? Dan kan je gewoon zout gebruiken als je wil.