Ingrediënten voor 2 personen
- gerookte zalm: 200 g
- rammenas: 1
- bietjes: 250 g
- rucola: 75 g
- preischeuten: 25 g (of andere kiemen)
- pijnboompitten: 25 g
- Parmezaanse kaas
- olijfolie
- dille
- peper
- zout
Bereiding
- Schil de bietjes en snij ze in blokjes. Doe ze in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C tot ze beetgaar zijn.
- Schil de rammenas en snij in heel dunne plakjes, eventueel met een mandoline.
- Rooster de pijnboompitten in een hete pan zonder olie.
- Maak de borden:
- Leg onderaan een laagje fijngesneden rammenas
- Verdeel daarover de gerookte zalm en de dille
- Preischeuten
- Rucola
- Bietjes
- Pijnboompitten
- Rasp er wat Parmezaanse kaas over als afwerking
- Breng op smaak met wat olijfolie en peper - Lekker met een stukje stokbrood of met zelfgemaakte ovenfrietjes.