Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Carpaccio van rammenas met gerookte zalm

Ingrediënten voor 2 personen

  • gerookte zalm: 200 g
  • rammenas: 1
  • bietjes: 250 g
  • rucola: 75 g
  • preischeuten: 25 g (of andere kiemen)
  • pijnboompitten: 25 g
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • dille
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Schil de bietjes en snij ze in blokjes. Doe ze in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C tot ze beetgaar zijn.
  2. Schil de rammenas en snij in heel dunne plakjes, eventueel met een mandoline.
  3. Rooster de pijnboompitten in een hete pan zonder olie.
  4. Maak de borden:
    - Leg onderaan een laagje fijngesneden rammenas
    - Verdeel daarover de gerookte zalm en de dille

    - Preischeuten
    - Rucola
    - Bietjes
    - Pijnboompitten
    - Rasp er wat Parmezaanse kaas over als afwerking

    - Breng op smaak met wat olijfolie en peper
  5. Lekker met een stukje stokbrood of met zelfgemaakte ovenfrietjes.