Ingrediƫnten voor 2 personen
- witte vis: 260 g (naar keuze, zeebaars, kabeljauw, roodbaars, tong...)
- avocado: 1
- selder: 0,5 (stengel)
- pompelmoes: 0,5
- rode peper: 0,5 (optioneel)
- limoensap: 65 ml (vers)
- lente ui: 1
- koriander
- peper
- zout
Bereiding
- Snij de vis in kleine blokjes. Ceviche is ook lekker met andere zeevruchten zoals inktvis, garnalen, scampi's, krab... Of ga voor een mengeling.
- Pers de limoenen. Snij de selder in kleine blokjes en de lente-ui in ringen. Snij de rode peper heel fijn.
- Meng het limoensap met de selder, lente-ui en rode peper. Breng op smaak met een beetje koriander, peper en zout. Meng de vis onder de marinade en zet in de koelkast voor 4-6 uur. Je kan de vis ook de dag voordien maken en een nachtje laten marineren.
- Pel de avocado's en snij in blokjes. Besprenkel eventueel met wat citroen- of limoensap zodat de avocado niet bruin wordt. Breng op smaak met goed wat peper en zout.
- Snij de pompelmoes Ć vif in blokjes.
- Meng de avocado en de pompelmoes met de vis en serveer koud.
- Lekker met volkoren crackers of taco's.
Tip: je kan er ook nog heel wat andere groenten aan toevoegen. Denk aan paprika, kerstomaten...