Ingrediƫnten 2 personen
- ei: 2
- zilvervliesrijst: 120 g
- champignons: 125 g
- prei: 1 (stengel)
- broccoli: 0,5
- sjalot: 0,5
- lente ui: 0,5
- sojasaus: 1 el
- olijfolie: 1 el
- chilipoeder
- peper
- zout
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snipper de sjalot fijn. Was de groenten en snij de prei en champignons in kleine stukjes en de broccoli in roosjes.
- Bak de groenten met de sojasaus in een wokpan met olie. Roer regelmatig om tot alles beetgaar is.
- Kluts de eieren en roer door de groenten zodat je een roerei krijgt.
- Breng op smaak met peper, zout en wat chillipoeder.
- Laat de rijst goed uitlekken en voeg daarna toe aan het roerei. Laat al roerend alles nog even doorbakken. Werk af met de lente ui.
Tip: in plaats van chilipoeder kan je ook sambal oelek of tabasco gebruiken.