Ingrediënten voor 2 personen
- mager gehakt : 200 g
- aardappelen: 400 g (bloemige)
- wortelen: 1 (grote)
- pastinaak: 1 (grote)
- ui: 0,5
- geraspte magere kaas: 25 g
- olijfolie
- nootmuskaat
- peper
- zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de aardappelen, de pastinaak en de wortelen en snij ze in gelijke stukken. Kook alles samen in ongeveer 20 minuten.
- Snipper ondertussen de ui fijn en bak deze samen met het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.
- Als de aardappelen, de pastinaak en de wortelen gaar zijn giet je ze af en stamp ze door elkaar. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Voeg eventueel een scheut melk toe als het mengsel te droog is.
- Schep in een ovenschaal de helft van het aardappelmegsel. Doe dan het gehaktmengsel erover. Schep de andere helft van het aardappelmengsel erover. Strooi de geraspte kaas over.
- Zet het gerecht 15 tot 20 minuten in de verwarmde oven.