Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Gekruide oventomaten

Ingrediënten voor 2 personen

  • tomaat: 4 (medium en ongeveer dezelfde grootte)
  • sjalot: 2
  • teen look: 2
  • olijven: 12 (zwart)
  • paneermeel: 15 g (of panko)
  • oregano
  • basilicum: 3 el (vers, gehakt)
  • munt: 1 el (vers, gehakt)
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° C. Snij het hoedje van de tomaat. Je kan ze gebruiken als afwerking, in een slaatje doen of gewoon nu even opeten als je al een hongertje hebt.
  2. Verwijder het vruchtvlees. Hiervoor kan je best een lepel gebruiken. Toch liever met een mes? Zorg dan dat je de tomaat niet doorprikt.
  3. Laat de tomaten omgekeerd uitlekken. Hak de sjalotten, look en olijven fijn. Fruit ze een vijftal minuten in een pan met olijfolie. Haal hierna de pan van het vuur en voeg de paneermeel, fijngesneden basilicum, munt en oregano toe. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Vul de tomaten met dit mengsel en druppel er wat olijfolie over. Zet de tomaten op een bakplaat gedurende 20-25 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
  5. Lekker met een stukje kip, vis of een slaatje en gebakken aardappelen of puree.