Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Gevulde courgettes met gehakt

Ingrediënten voor 2 personen

  • gemengd gehakt: 200 g
  • zoete aardappel: 2 (grote)
  • courgette: 1
  • rode paprika: 1
  • champignons: 125 g
  • ui: 0,5
  • geraspte kaas
  • teen look: 0,5
  • olijfolie
  • paprikapoeder
  • rozemarijn
  • tijm
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de zoete aardappelen en snij in lange partjes. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olie. Breng op smaak met rozemarijn, peper en zout. Bak gedurende 25 tot 30 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
  3. Snij de courgettes in de lengte in 2 en zet een pot op het vuur met water (straks dienen de courgettes hier in gegaard te worden). Verwijder het vruchtvlees uit de courgettes en snijd in stukken. Als het water kookt mag je de courgettehelften in de pot leggen. Kook beetgaar, ze mogen niet breken.
  4. Snipper intussen een ui fijn en bak deze samen met het gehakt. Voeg de in reepjes gesneden paprika , courgette, champignons en geperste look toe en laat meebakken tot alles gaar is. Kruid af met peper, zout, paprikapoeder, rozemarijn en tijm.
  5. Leg de halve (voorgegaarde) courgettes in een ovenschaal en vul deze met de gehaktmengeling. Bestrooi met wat geraspte kaas en zet nog even onder de grill.
  6. Serveer met de zoete aardappelen.