Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Hartige wafels of pannenkoekjes met lekker slaatje

Ingrediënten voor 2 personen

  • kerstomaten: 200 g
  • rucola: 100 g
  • courgette: 0,5 (grote)
  • mozzarella: 125 g
  • bloem: 80 g (volkoren)
  • melk: 90 ml (soja)
  • Parmezaanse kaas: 20 g
  • zongedroogde tomaat: 2
  • ei: 1
  • pijnboompitten: 1 el
  • bakpoeder: 0,5 tl
  • balsamicoazijn: 2 el
  • Provençaalse kruiden: 2 tl
  • olijfolie
  • peper

Bereiding

  1. Meng de bloem, eieren en de melk tot een glad beslag. Gebruik hiervoor een klopper. Rasp de courgette (in totaal 200 g) en de Parmezaanse kaas. Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
  2. Meng de courgette, de kaas, de tomaatjes, het bakpoeder en de Provençaalse kruiden onder het beslag en roer goed.  Kruid goed met peper.
  3. Warm het wafelijzer op en smeer in met olijfolie. Bak de wafels tot ze gaar zijn. Als je geen wafelijzer hebt, kan je van het beslag ook pannenkoekjes maken.
  4. Maak ondertussen het slaatje: was de rucola, snij de kerstomaten in twee en de mozzarella in blokjes. Rooster de pijnboompitten en grill eventueel overgebleven courgette. Meng de olijfolie met de balsamicoazijn voor de dressing. Kruid met peper. Meng alles door elkaar en serveer met de wafels.

Tip: je kan de zongedroogde tomaten vervangen door een fijn gesneden verse tomaat met 1 tl olijfolie.