Ingrediënten voor 2 personen
- kabeljauwfilet: 200 g
- snijbonen: 100 g
- sperziebonen: 100 g
- wortel: 1,5
- paprika: 1 (gele)
- zoutarme bouillon zoals Damhert zoutarme groentebouillon, Knorr laag zoutgehalte bouillon, Sublimix zoutarme groentebouillon…: 100 ml
- olijfolie
- zoutarme viskruiden zoals Verstegen Viskruiden
- peper
Bereiding
Maak de groenten schoon. Snij de paprika en de wortels in blokjes. Snij de sperziebonen en de snijbonen schuin in ruitvorm. Breng de vis op smaak met de kruiden en bak heel kort aan beide zijden bruin in een hete pan met olie. Haal de vis uit de pan en hou warm aan de kant.
Doe de groenten in dezelfde pan en stoof 3 minuten aan. Blus de groenten met de bouillon en leg de vis bovenop de groenten. Zet een deksel op de pan en laat alles circa 10 minuten verder garen. Breng op smaak met peper.
Lekker met gekookte of gestoomde aardappelen.
Tip:
- Dit gerecht kan je ook in de oven klaarmaken. Was en snij de groenten en stoof ze daarna circa 3 minuten. Blus de groenten met de bouillon of witte wijn. Doe de groenten met de bouillon in een ovenschaal en leg de vis erbovenop. Verse vis is klaar in 10 tot 15 minuten in een over op 200° C. Diepvriesvis duurt 5 minuten langer. Voordeel is dat je ondertussen de keuken kan opruimen en de tafel kan dekken. Als je eten in de pan klaarmaakt, moet je constant een oogje in het zeil houden.
- Hoef je niet per se een zoutarm dieet te volgen? Dan kan je gewoon bouillon of viskruiden gebruiken als je wil.