Door een probleem bij verzendingsfirma zijn de brieven voor de betaling van onze verzekeringen later dan voorzien verstuurd. Meer weten

Door een probleem bij verzendingsfirma zijn de brieven voor de betaling van onze verzekeringen later dan voorzien verstuurd. Meer weten

Door een probleem bij verzendingsfirma zijn de brieven voor de betaling van onze verzekeringen later dan voorzien verstuurd. Meer weten

Door een probleem bij verzendingsfirma zijn de brieven voor de betaling van onze verzekeringen later dan voorzien verstuurd. Meer weten

Kikkererwtenburger

IngrediĆ«nten voor 2 personen

  • pistolets: 2 (bruine/meergranen)
  • kikkererwten: 135 g
  • bloem: 3 el (volkoren)
  • erwten: 200 g (diepvries/uitgelekt)
  • sla
  • tomaten: 1
  • rauwkostslaatje
  • munt
  • dragon
  • komijn
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • peterselie
  • olijfolie

Bereiding

  1. Spoel de kikkererwten.
  2. Doe de diepvrieserwtjes in een kom en giet er kokend water bij. Laat ze even garen.
  3. Mix de kikkererwten, de bloem, de uitgelekte erwtjes en de peterselie, dragon en munt in de blender tot een glad geheel.
  4. Breng op smaak met komijn, paprikapoeder encayennepeper. Maak er burgers van en bak ze in een warme pan met olie tot ze gaar zijn.
  5. Leg een burger tussen een pistolet en werk af met sla en tomatenschijfjes en serveer samen met een rauwkostslaatje. 

Tip: werk je met gedroogde kikkererwten? Laat ze dan eerst een nachtje in water weken.