Ingrediƫnten voor 2 personen
- pistolets: 2 (bruine/meergranen)
- kikkererwten: 135 g
- bloem: 3 el (volkoren)
- erwten: 200 g (diepvries/uitgelekt)
- sla
- tomaten: 1
- rauwkostslaatje
- munt
- dragon
- komijn
- paprikapoeder
- cayennepeper
- peterselie
- olijfolie
Bereiding
- Spoel de kikkererwten.
- Doe de diepvrieserwtjes in een kom en giet er kokend water bij. Laat ze even garen.
- Mix de kikkererwten, de bloem, de uitgelekte erwtjes en de peterselie, dragon en munt in de blender tot een glad geheel.
- Breng op smaak met komijn, paprikapoeder encayennepeper. Maak er burgers van en bak ze in een warme pan met olie tot ze gaar zijn.
- Leg een burger tussen een pistolet en werk af met sla en tomatenschijfjes en serveer samen met een rauwkostslaatje.
Tip: werk je met gedroogde kikkererwten? Laat ze dan eerst een nachtje in water weken.