Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Kip op Marokkaanse wijze met couscous

Ingrediënten voor 2 personen

  • kipfilet: 200 g
  • couscous: 150 g (volkoren)
  • abrikozen: 5 (gedroogd)
  • wortelen: 1
  • courgette: 0,5
  • ui: 1
  • look: 1 (teen)
  • peterselie: 0,5 (bosje)
  • olijfolie
  • couscouskruiden
  • peper
  • zoutvervanger zoals Losalt, K-sel, herbamare natriumarm… (hoef je niet per se een zoutarm dieet te volgen kan je dit vervangen door keukenzout)

Bereiding

  1. Laat de couscous wellen in groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui fijn. Snij de wortels, courgette en abrikozen in stukken. Snij ook de kip in blokjes.
  3. Bak de ui glazig in een hete pan met olie. Voeg de geperste look, couscouskruiden en de kip toe. Breng op smaak met peper en de zoutvervanger. Bak de kip kort tot ze goudbruin is. Blus het geheel met een goede scheut water of groentebouillon. Voeg de wortel, courgette en abrikozen toe. Zet een deksel op de pan en laat het geheel 10-20 minuten sudderen op een laag vuurtje tot de kip en de groenten gaar zijn. Voeg eventueel nog wat water toe zodat het niet aanbrandt. 
  4. Serveer met de couscous en werk af met de fijngesnipperde peterselie.

Alternatieve ingrediënten

Je kan het gerecht ook klaarmaken in een tajine.