Ingrediënten voor 2 personen
kipfilet: 200 g
zilvervliesrijst: 150 g
gele paprika: 1
rode paprika: 0,5
tomaat: 0,5
ui: 0,5
teen look: 0,5
olijfolie
paprikapoeder
peterselie
peper
zoutvervanger zoals Losalt, K-sel, herbamare natriumarm…
Bereiding
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet in een zeef en laat goed uitlekken.
Snipper ondertussen de ui fijn, snij de paprika in reepjes en de tomaat in blokjes. Snij de kipfilet in grove stukken.
Verhit de olijfolie in een grote pan, voeg de stukjes kip toe en laat 5 minuten bakken. Pers de knoflook erboven uit en breng het vlees op smaak met peper, zoutvervanger en paprikapoeder. Neem het vlees uit de pan en houd warm.
- Gebruik dezelfde pan om de ui en de paprikareepjes zo’n 5 minuten in te bakken. Voeg de rijst en de tomatenblokjes toe en breng op smaak met paprikapoeder.
- Leg de stukjes kipfilet erbovenop, zet het deksel op de pan en laat het geheel op een klein vuur 10 minuten verder garen. Werk af met fijngesnipperde peterselie.
Tip: hoef je niet per se een zoutarm dieet te volgen? Dan kan je gewoon zout gebruiken als je wil.