Door een probleem bij verzendingsfirma zijn de brieven voor de betaling van onze verzekeringen later dan voorzien verstuurd. Meer weten

Door een probleem bij verzendingsfirma zijn de brieven voor de betaling van onze verzekeringen later dan voorzien verstuurd. Meer weten

Door een probleem bij verzendingsfirma zijn de brieven voor de betaling van onze verzekeringen later dan voorzien verstuurd. Meer weten

Door een probleem bij verzendingsfirma zijn de brieven voor de betaling van onze verzekeringen later dan voorzien verstuurd. Meer weten

Linzensalade

IngrediĆ«nten voor 2 personen

  • linzen: 200 g (blik)
  • tomaat: 2
  • pijpajuintje: 2
  • rode paprika: 1
  • ui: 1
  • radijzen: 1 (bosje)
  • komkommer: 0,5
  • azijn: 1 el
  • teen look: 1
  • basilicum (vers)
  • olijfolie
  • paprikapoeder
  • peper

Bereiding

  1. Snipper de ui fijn en bak deze in een pan met olie. Spoel intussen de linzen en laat uitlekken. Snij de tomaten en de paprika in grove stukken.
  2. Pureer de paprika, de tomaten, de look, de basilicum, de olie en de azijn samen tot een korrelige, pesto-achtige saus. Voeg eventueel wat water toe.
  3. Snij de pijpajuin in ringen, de komkommer in blokjes en de radijzen in schijfjes.
  4. Meng de gebakken ui samen met de groenten en de linzen door de saus. Breng op smaak met wat peper en paprikapoeder.
  5. Lekker met een sneetje volkoren brood of volkoren couscous.

Tip: je kan de linzen vervangen door kikkererwten of andere peulvruchten zoals witte bonen, rode kidney bonen.