Ingrediƫnten voor 2 personen
- linzen: 200 g (blik)
- tomaat: 2
- pijpajuintje: 2
- rode paprika: 1
- ui: 1
- radijzen: 1 (bosje)
- komkommer: 0,5
- azijn: 1 el
- teen look: 1
- basilicum (vers)
- olijfolie
- paprikapoeder
- peper
Bereiding
- Snipper de ui fijn en bak deze in een pan met olie. Spoel intussen de linzen en laat uitlekken. Snij de tomaten en de paprika in grove stukken.
- Pureer de paprika, de tomaten, de look, de basilicum, de olie en de azijn samen tot een korrelige, pesto-achtige saus. Voeg eventueel wat water toe.
- Snij de pijpajuin in ringen, de komkommer in blokjes en de radijzen in schijfjes.
- Meng de gebakken ui samen met de groenten en de linzen door de saus. Breng op smaak met wat peper en paprikapoeder.
- Lekker met een sneetje volkoren brood of volkoren couscous.
Tip: je kan de linzen vervangen door kikkererwten of andere peulvruchten zoals witte bonen, rode kidney bonen.