Ingrediƫnten voor 2 personen
- mosselen: 2000 g
- selder: 1 (stengel)
- prei: 0,5
- wortel: 0,5
- ui: 0.5
- boter (of olijfolie)
- peper
Bereiding
- Spoel de mosselen goed met koud water. Verwijder eventuele zeepokken.
- Was de groenten en snij ze in stukken. De grootte bepaal je zelf naargelang je voorkeur.
- Doe olie of boter in een grote pot en stoof de groentjes aan. Laat zachtjes sudderen tot ze beetgaar zijn. Voeg de mosselen toe en een scheut water. Breng op smaak met wat peper. Zet een deksel op de pot of pan en laat een vijftal minuten stomen. Schud eens goed met de pot zodat de onderste mosselen naar boven komen. Zet nog kort op het vuur. De mosselen zijn gaar als de schelpen open zijn.
- Lekker met gebakken aardappelen, frietjes of stokbrood.
Tip: lekker met mosselsaus, en dat is gemakkelijk zelf te maken! Meng 6 el mayonaise met 100 ml mosselvocht en 2 tl mosterd.