Ingrediënten voor 2 personen
kabeljauw: 200 g
prei: 1
wortel: 1
gele paprika: 0,5
courgette: 0,5
rapen: 0,5 (bosje)
olijfolie
peper
zoutvervanger zoals Losalt, K-sel, herbamare natriumarm…
Bereiding
Dep de vis droog en kruid hem langs beide kanten met peper en de zoutvervanger. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de kabeljauw op de velkant. Plaats vervolgens de vis circa 12 minuten in een oven van 200°C (afhankelijk van de dikte van het stuk kabeljauw). Leg de vis met de velkant naar boven om te vermijden dat hij afbrokkelt tijdens het schikken op het bord.
Snij alle groenten in grove stukken van quasi dezelfde dikte. Kook de wortelen, de paprika, de prei en de rapen afzonderlijk beetgaar, zodat de structuur van de groenten niet verloren gaat. Hou de groenten na het gaarkoken onmiddellijk onder koud stromend water om hun mooie frisse kleur te behouden.
Verhit een pan met olijfolie, verwarm hierin de groenten en kruid met peper en de zoutvervanger.
Schik de groenten in het midden van het bord en leg daarop de kabeljauw met de velkant naar boven.
Lekker met aardappelen of pasta.
Tip: hoef je niet per se een zoutarm dieet te volgen? Dan kan je gewoon zout gebruiken als je wil.