Ingrediƫnten voor 2 personen
- pastapijpjes: 125 g (volkoren)
- magere geraspte kaas: 25 g
- aubergine: 0,5
- tomatenpulp: 125 g
- knoflookteentje: 0,5
- basilicum: enkele blaadjes
- salie: enkele blaadjes
- champignons: 75 g (verse en in blokjes gesneden)
- olijfolie
- citroen: 0,5 (sap)
- peper
- zout
Bereiding
- De aubergine schoonmaken, schillen en in dunne plakjes snijden, die bestrooien met zout en 1 uur laten uitzweten.
- De teentjes knoflook, de salie en de basilicum in 1 eetlepels olijfolie aanbraden. De gehakte tomatenpulp, zout en peper toevoegen en op laag vuur 20 minuten laten stoven. De knoflook, de salie en de basilicum verwijderen.
- De aubergine laten uitlekken en droog deppen met keukenpapier. Ze lichtbruin braden in een beetje olijfolie.
- In een andere pan de met citroensap besprenkelde champignons bij hoog vuur braden in een beetje olijfolie.
- De pastapijpjes koken in kokend gezouten water. Uit laten lekken.
- De pasta in een schaal scheppen, de champignons en de erg hete tomatensaus toevoegen. Mengen en opdienen.