Door een probleem bij verzendingsfirma zijn de brieven voor de betaling van onze verzekeringen later dan voorzien verstuurd. Meer weten

Door een probleem bij verzendingsfirma zijn de brieven voor de betaling van onze verzekeringen later dan voorzien verstuurd. Meer weten

Door een probleem bij verzendingsfirma zijn de brieven voor de betaling van onze verzekeringen later dan voorzien verstuurd. Meer weten

Door een probleem bij verzendingsfirma zijn de brieven voor de betaling van onze verzekeringen later dan voorzien verstuurd. Meer weten

Pastapijpjes met aubergine en champignons

IngrediĆ«nten voor 2 personen

  • pastapijpjes: 125 g (volkoren)
  • magere geraspte kaas: 25 g 
  • aubergine: 0,5
  • tomatenpulp: 125 g
  • knoflookteentje: 0,5
  • basilicum: enkele blaadjes
  • salie: enkele blaadjes
  • champignons: 75 g (verse en in blokjes gesneden)
  • olijfolie
  • citroen: 0,5 (sap)
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. De aubergine schoonmaken, schillen en in dunne plakjes snijden, die bestrooien met zout en 1 uur laten uitzweten.
  2. De teentjes knoflook, de salie en de basilicum in 1 eetlepels olijfolie aanbraden. De gehakte tomatenpulp, zout en peper toevoegen en op laag vuur 20 minuten laten stoven. De knoflook, de salie en de basilicum verwijderen.
  3. De aubergine laten uitlekken en droog deppen met keukenpapier. Ze lichtbruin braden in een beetje olijfolie.
  4. In een andere pan de met citroensap besprenkelde champignons bij hoog vuur braden in een beetje olijfolie.
  5. De pastapijpjes koken in kokend gezouten water. Uit laten lekken.
  6. De pasta in een schaal scheppen, de champignons en de erg hete tomatensaus toevoegen. Mengen en opdienen.