Ingrediƫnten voor 2 personen
- ei: 2
- aardappelen: 500 g (bloemige)
- savooikool: 1/4
- prei: 0,5 (stengel)
- wortel: 2
- ui: 0,5
- rode peper: 0,5
- mosterd: 1 el
- sojamelk (scheut)
- olijfolie
- peper
- zout
Bereiding
- Schil en was de aardappelen. Snij ze in blokjes en kook ze gaar.
- Verwijder ondertussen de buitenste harde blaren van de kool, alsook de harde kern. Was en snij de bladeren in fijne reepjes. Blancheer ze kort (2-3 minuten) tot ze beetgaar zijn.
- Snij de prei in ringen. Schil en rasp de wortels. Snipper de ui fijn en snij de rode peper in heel kleine stukjes.
- Bak de ui glazig in een hete pan met olie. Voeg de prei toe en bak tot die gaar is. Voeg op het einde de geraspte wortels en de rode peper toe zodat die ook opwarmen. Breng op smaak met een snuifje zout.
- Giet de gekookte aardappelen af en pureer ze samen met een scheut melk en de mosterd. Roer er de kool en het preimengsel door. Breng verder op smaak met nog wat peper en zout.
- Bak de eieren ondertussen als spiegelei. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Schep op elk bord wat puree en werk af met de spiegeleieren.