Ingrediënten voor 2 personen
- pizzadeeg: 2
- kastanjes: 100 g
- paddenstoelen: 200 g (naar keuze)
- sjalot: 2
- mozzarella: 75 g (geraspt)
- yoghurt: 2 el
- suiker: 0,5 el
- groentebouillon (scheut)
- chilipeper: 1/4
- boter (klontje)
- olijfolie
- rozemarijn
- peper
- zout
Bereiding
- Was de kastanjes, snij met een mes een kruis in het topje. Kook ze een tiental minuten tot ze poffen. Laat even afkoelen, maar pel ze terwijl ze nog warm zijn. Laat daarna nog 10 minuten koken tot de kastanjes helemaal gaar zijn.
- Snipper de sjalotjes en de chilipeper fijn en bak samen in een hete pan met olie. Snij ook de paddenstoelen in stukken. Haal de sjalotjes uit de pan en bak de paddenstoelen knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de kastanjes in de helft. Doe een klontje boter in een steelpan en voeg de kastanjes toe en bestrooi met de suiker. Roer goed zodat de suiker niet kan verbranden. Als de suiker licht gekarameliseerd is, voeg dan een scheut groentebouillon toe. Zet het vuur zacht en laat het vocht verdampen.
- Rol de pizzadegen uit en besmeer elke pizza met 1 el yoghurt. Verdeel de sjalot, paddenstoelen en kastanjes erover en breng op smaak met wat rozemarijn. Bestrooi met de mozzarella.
- Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Tip: zelf pizzadeeg maken is heel eenvoudig. Je hebt enkel tijd nodig om het te laten rijzen. Wat heb je nodig?
Voor 1 pizzabodem:
- 185 g bloem waarvan de helft volkoren bloem
- 10 g verse gist of 4 g droge gist
- 1 el olijfolie
- 0,5 tl zout
- 10 ml lauw water
Los de gist op in het water. Meng daarna met de bloem, de olijfolie en het zout. Kneed het deeg tot het mooi glad is. Is het deeg te vochtig? Voeg dan wat extra bloem toe. Is het deeg te droog? Voeg dan nog wat water toe. Rol het deeg in een bol en laat een uurtje rusten op een warme plaats. Rol daarna uit tot de bodem ongeveer een halve centimeter dik is.