Ingrediënten voor 2 personen
bladerdeeg: 0,5 (vel)
wortel: 2
prei: 1
tomaat: 1 (kan je in de winter vervangen door wat opgelegde tomaatjes)
broccoli: 0,5 (kleine)
room: 100 ml (soja)
ei: 2
olijfolie
tijm: 0,5 tl
currypoeder: 0,5 tl
peper
zout
Bereiding
- Snij alle groenten in grove blokjes. Stoof alle groenten met uitzondering van de tomaat aan in wat olijfolie. Laat een vijftal minuten zachtjes stoven.
- Rol het bladerdeeg uit in de vorm. Gebruik daarvoor bakpapier of vet de vorm in met boter en bestuif met bloem. Druk aan de zijkanten bovenaan goed aan en prik gaatjes in de bodem.
- Voeg de tijm, bieslook, curry en de tomaten toe aan de gestoofde groentjes. Schik dit in de vorm.
- Klop de room met de eieren los en giet dit mengsel over de groenten.
- Bak het geheel af in een voorverwarmde oven van 190° gedurende 35 minuten.
Tip: Plaats de Quiche op een rooster in de tweede onderste geleider van de oven. Gebruik de stand hete lucht + onder warmte voor een krokante korst.