Ingrediënten voor 2 personen
- pitabroodje: 4 (volkoren)
- ei: 4
- tomaat: 3
- ui: 1
- rode paprika: 1
- gele paprika: 0,5
- groene paprika: 0,5
- teen look: 0,5
- olijfolie
- kurkuma: 0,5 tl
- komijn
- koriander
- peper
- zoutvervanger zoals Losalt, K-sel, herbamare natriumarm… (hoef je niet per se een zoutarm dieet te volgen? Dan kan je dit vervangen door gewoon keukenzout)
Bereiding
- Snij de ui, tomaat en de paprika in grote stukken. Pers de look.
- Bak de ui en de look in een diepe pan met olie. Voeg daarna de paprika en de kruiden toe. Laat even bakken en doe dan de tomatenblokjes erbij. Laat het geheel op een laag vuur sudderen voor ongeveer 15 minuten. Roer regelmatig zodat het niet aanbrandt.
- Maak nu 4 kuiltjes in de saus en doe daarin de eieren. Zet een deksel op de pan en laat op een heel laag vuurtje staan zodat het eiwit gestold is, maar de dooier nog zacht blijft. Breng op smaak met nog wat peper en de zoutvervanger.
- Warm de pitabroodjes op en schep in elk broodje een ei met saus.