Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Soep van rode linzen

Ingrediënten voor 2 personen

  • ui: 0,5
  • teentje knoflook: 0,5
  • gember: 1,5 cm
  • droge rode linzen: 250 g
  • groentebouillon: 750 ml
  • tomatenpuree: 2 el
  • currypoeder: 0,5 tl
  • limoen: 0,5 (sap)
  • peper
  • zout
  • optioneel: kokos-chips en gedroogde peterselie als afwerking

Bereiding

  1. Fruit de fijngesneden ui, knoflook en gember in wat olijfolie in een grote kookpot.
  2. Voeg 250 g rode linzen toe, samen met 750 ml groentebouillon, 2 el tomatenpuree, 0,5 tl currypoeder, peper en zout.
  3. Laat 25 minuten koken.
  4. Mix met de staafmixer en voeg het sap van de limoen toe.
  5. Wist je dat je ijzer uit peulvruchten beter opneemt als je er wat vitamine C aan toevoegt?
  6. Kruid bij naar smaak.
  7. Werk af met kokos-chips en gedroogde peterselie

Dit recept komt uit het kookboek ‘Plantaardig koken’ van PLANTBEEST by TARTELIES.