Door een probleem bij verzendingsfirma zijn de brieven voor de betaling van onze verzekeringen later dan voorzien verstuurd. Meer weten

Door een probleem bij verzendingsfirma zijn de brieven voor de betaling van onze verzekeringen later dan voorzien verstuurd. Meer weten

Door een probleem bij verzendingsfirma zijn de brieven voor de betaling van onze verzekeringen later dan voorzien verstuurd. Meer weten

Door een probleem bij verzendingsfirma zijn de brieven voor de betaling van onze verzekeringen later dan voorzien verstuurd. Meer weten

Soep van rode linzen

Ingrediënten voor 2 personen

  • ui: 0,5
  • teentje knoflook: 0,5
  • gember: 1,5 cm
  • droge rode linzen: 250 g
  • groentebouillon: 750 ml
  • tomatenpuree: 2 el
  • currypoeder: 0,5 tl
  • limoen: 0,5 (sap)
  • peper
  • zout
  • optioneel: kokos-chips en gedroogde peterselie als afwerking

Bereiding

  1. Fruit de fijngesneden ui, knoflook en gember in wat olijfolie in een grote kookpot.
  2. Voeg 250 g rode linzen toe, samen met 750 ml groentebouillon, 2 el tomatenpuree, 0,5 tl currypoeder, peper en zout.
  3. Laat 25 minuten koken.
  4. Mix met de staafmixer en voeg het sap van de limoen toe.
  5. Wist je dat je ijzer uit peulvruchten beter opneemt als je er wat vitamine C aan toevoegt?
  6. Kruid bij naar smaak.
  7. Werk af met kokos-chips en gedroogde peterselie

Dit recept komt uit het kookboek ‘Plantaardig koken’ van PLANTBEEST by TARTELIES.