Ingrediënten voor 2 personen
- ui: 0,5
- teentje knoflook: 0,5
- gember: 1,5 cm
- droge rode linzen: 250 g
- groentebouillon: 750 ml
- tomatenpuree: 2 el
- currypoeder: 0,5 tl
- limoen: 0,5 (sap)
- peper
- zout
- optioneel: kokos-chips en gedroogde peterselie als afwerking
Bereiding
- Fruit de fijngesneden ui, knoflook en gember in wat olijfolie in een grote kookpot.
- Voeg 250 g rode linzen toe, samen met 750 ml groentebouillon, 2 el tomatenpuree, 0,5 tl currypoeder, peper en zout.
- Laat 25 minuten koken.
- Mix met de staafmixer en voeg het sap van de limoen toe.
- Wist je dat je ijzer uit peulvruchten beter opneemt als je er wat vitamine C aan toevoegt?
- Kruid bij naar smaak.
- Werk af met kokos-chips en gedroogde peterselie
Dit recept komt uit het kookboek ‘Plantaardig koken’ van PLANTBEEST by TARTELIES.