Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Spaghetti

IngrediĆ«nten voor 2 personen

  • ui: 0,5
  • knoflooktenen: 1
  • wortelen: 1,5
  • champignons: 125 g
  • rode paprika: 0,5
  • tomaten: 0,5 (groot blik gepelde)
  • tomatenpuree: 0,5 (klein blik)
  • olijfolie: 1,5 el
  • bruine linzen: 200 g  
  • volkoren spaghetti
  • basilicum: 1 (steeltjes)
  • eventueel magere gemalen kaas
  • peper

Bereiding

  1. De klassieke spaghetti bolognaise werd in dit recept aangepast volgens de principes van gezonde voeding (meer groenten, minder vet, meer vezels).
  2. Pel en snipper de ui en het knoflook. Was de groenten. Schil de wortelen met een dunschiller en snijd in stukjes. Reinig de champignons waar nodig en snijd ze in twee. Halveer de rode paprika, haal de pitten er uit en snijd de paprika in kleine stukjes.
  3. Laat de linzen weken in water.
  4. Stoof de gesnipperde ui in de olijfolie. Laat ze op een zacht pitje glazig worden. Voeg de andere groenten en het blok gepelde tomaten toe. Strooi er wat peper over. Laat ze gaar stoven en roer regelmatig.
  5. Giet de linzen af en doe ze bij de groenten. Voeg de geperste teentjes knoflook toe.
  6. Kook de spaghetti volgens de omschrijving op de verpakking.
  7. Serveer de spaghetti met wat gesnipperde basilicum erop en een potje gemalen magere kaas.