Ingrediƫnten voor 2 personen
- kipfilet: 250 g (of hele kip)
- witloof: 250 g
- wortel: 1
- ui: 1
- pastinaak: 0,5
- geuze: 1 (flesje naar keuze)
- peperkoek: 0,5 (snede)
- mosterd: 0.5 el
- olijfolie
- tijm
- laurier
- peper
- zout
Bereiding
- Snij de kip(filet) in stukken. Breng op smaak met peper en zout. Bak in een hete pan met olie tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan.
- Snipper de ui fijn en snij de rest van de groenten in blokjes. Fruit de ui glazig in het vet van de kip. Voeg de rest van de groenten toe en bak nog een 5-tal minuten mee. Breng op maak met peper en zout. Voeg de kip en het bier toe zodat het geheel bijna helemaal onderstaat. Voeg de tijm en de laurier toe, samen met de peperkoek, besmeerd met de mosterd. Laat het geheel 1 tot 1,5 uur pruttelen op een zacht vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal voor het serveren de tijm en de laurier uit het stoofpotje.
- Lekker met gebakken of gekookte aardappelen of puree.
Tip: mag het iets feestelijker zijn? Vervang de kip door parelhoen.