Ingrediënten voor 2 personen
- gehakt : 150 g (kalfs-, runds- of kippegehakt)
- tacoschelpen: 6
- gele paprika: 0,5
- rode paprika: 0.5
- ui: 0,5
- prei: 0.5
- tomatenpuree: 3 el
- magere geraspte kaas: 40 g
- teen look: 1
- olijfolie
- paprikapoeder: 0,5 tl
- komijn: 0,5 tl
- peper
- zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij de ui, de paprika, knoflook en de prei in kleine stukjes.
- Bak het gehakt rul in een hete pan zonder olie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de groenten toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg daarna de tomatenpuree toe en breng op smaak met de kruiden. Bak het geheel nog even tot alles goed warm en gaar is.
- Schik de tacoschelpen in een ovenschaal. Vul ze vervolgens met het gehaktmengsel. Strooi er wat kaas over en zet 10 minuten in de oven.
- Lekker met een fris slaatje.
Tip: je kan de taco's vervangen door tortilla's en er wraps van maken.