Ingrediënten voor 2 personen
- tomaat: 4 (vlees-)
- risotto: 120 g
- courgette: 2
- champignons: 100 g
- lente ui: 4
- rucola: 75 g
- groentebouillon: 500 ml
- olijfolie
- basilicum: 12 (blaadjes)
- peper
- Italiaanse kruiden
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Snij de topjes van de tomaten en leg ze aan de kant. Hol de tomaten uit en snij het vruchtvlees fijn.
- Snij de lente-ui en courgette in blokjes, de champignons in schijfjes.
- Bak de risotto 2 minuten al roerend in een hete pan met olie. Voeg de lente ui, courgette en champignons toe en bak het geheel nog eens 2 minuten. Voeg de bouillon en het vruchtvlees van de tomaten toe. Kook het geheel zo’n 15 – 20 minuten op een zacht vuur tot de bouillon opgenomen is en de rijst zacht.
- Scheur de basilicumblaadjes en voeg ze toe. Breng op smaak met een beetje peper en Italiaanse kruiden.
- Zet de tomaten in een ovenschaal en vul ze met de risotto. Zet de hoedjes erop en plaats gedurende 15-20 minuten in de oven.
- Lekker met een beetje rucola.