Door een probleem bij verzendingsfirma zijn de brieven voor de betaling van onze verzekeringen later dan voorzien verstuurd. Meer weten

Door een probleem bij verzendingsfirma zijn de brieven voor de betaling van onze verzekeringen later dan voorzien verstuurd. Meer weten

Door een probleem bij verzendingsfirma zijn de brieven voor de betaling van onze verzekeringen later dan voorzien verstuurd. Meer weten

Door een probleem bij verzendingsfirma zijn de brieven voor de betaling van onze verzekeringen later dan voorzien verstuurd. Meer weten

Tomaten gevuld met risotto

Ingrediënten voor 2 personen

  • tomaat: 4 (vlees-)
  • risotto: 120 g
  • courgette: 2
  • champignons: 100 g
  • lente ui: 4
  • rucola: 75 g
  • groentebouillon: 500 ml
  • olijfolie
  • basilicum: 12 (blaadjes)
  • peper
  • Italiaanse kruiden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Snij de topjes van de tomaten en leg ze aan de kant. Hol de tomaten uit en snij het vruchtvlees fijn.
  3. Snij de lente-ui en courgette in blokjes, de champignons in schijfjes.
  4. Bak de risotto 2 minuten al roerend in een hete pan met olie. Voeg de lente ui, courgette en champignons toe en bak het geheel nog eens 2 minuten. Voeg de bouillon en het vruchtvlees van de tomaten toe. Kook het geheel zo’n 15 – 20 minuten op een zacht vuur tot de bouillon opgenomen is en de rijst zacht.
  5. Scheur de basilicumblaadjes en voeg ze toe. Breng op smaak met een beetje peper en Italiaanse kruiden.
  6. Zet de tomaten in een ovenschaal en vul ze met de risotto. Zet de hoedjes erop en plaats gedurende 15-20 minuten in de oven.
  7. Lekker met een beetje rucola.