Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Vegetarische lentestoemp

Ingrediënten voor 2 personen

  • tofu: 150 g (of quorn)
  • aardappelen: 400 g
  • bladmoes (=raapstelen): 300 g
  • erwten: 100 g (diepvries)
  • sla: 1 (krop)
  • sojamelk: 150 ml
  • rode ui: 1
  • komijnzaad
  • olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper
  • zoutvervanger zoals Losalt, K-sel, herbamare natriumarm…

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook gaar. Voeg de doperwtjes de laatste minuut toe en laat meekoken.
  2. Verwijder de lelijke blaadjes en worteltjes van de bladmoes. Was de bladmoes en sla. Snij de sla in fijne reepjes en de bladmoes in grotere stukken. Pel de ui en snij in ringen.
  3. Bak de ui en de tofu- of quornreepjes in de olijfolie bruin. Kruid met de komijnzaadjes. Maak een puree van de gare aardappelen en doperwtjes en voeg de hete sojamelk en wat olijfolie toe.
  4. Sla en bladmoes toevoegen en nog even goed opwarmen. Breng op smaak met peper, de zoutvervanger en nootmuskaat.
  5. Voeg net voor het serveren de gebakken ui en vegetarische reepjes toe.

Tip:

  • Bladmoes wordt ook wel raapstelen genoemd.
  • Hoef je niet per se een zoutarm dieet te volgen? Dan kan je gewoon zout gebruiken als je wil.