ViviPlan, voor kosten buiten je opname

  • Terugbetaling tot 2144 euro per jaar per persoon. Geen zorgen meer over dure doktersbezoeken, brilglazen, hoorapparaat, medicatie, consultatie psycholoog …
  • Forfaitaire tegemoetkomingen bij geboorte, chronisch ziekte en palliatieve zorg.
  • Iedereen kan zich verzekeren. ViviPlan sluit niemand uit op basis van medische voorgeschiedenis of leeftijd.
  • Voor je kind(eren) betaal je niets tot de leeftijd van 3 jaar. Al 2 kinderen verzekerd bij ViviPlan? Dan is je 3de kind gratis.

Bereken je premie

Vraag je verzekering aan

Ik wens een verzekering af te sluiten!

Je verzekering online aanvragen

Je kan meteen aansluiten. Hou alvast je rijksregisternummer bij de hand.

Sluit meteen aan

Kom langs in een van onze kantoren

Maak best een afspraak, zo ben je zeker dat je meteen wordt geholpen.

Maak een afspraak

Jouw voordelen

ViviPlan betaalt na een wachttijd van 6 maanden 75% van het remgeld voor geneesmiddelen terug. Let wel op want het moet gaan om geneesmiddelen waarvoor er een wettelijke tegemoetkoming is en die door een erkend arts wordt voorgeschreven.

ViviPlan betaalt 75% van de remgelden voor onderzoeken en consultaties bij artsen terug.

ViviPlan betaalt een vast bedrag van 357 euro bij de geboorte van je kindje.

Bij de aankoop van lenzen of een bril neemt ViviPlan na een wachttijd van 6 maanden 75% van de kosten ten laste. Het maximumbedrag is zo'n 357 euro en dit per 3 verzekeringsjaren. Indien echter de dioptrie met 0,5 afwijkt ten opzichte van het voorgaand verzekeringsjaar heb je opnieuw recht op het maximumbedrag van zo'n 357 euro. Zonnebrillen (zowel het montuur als het glas) en de brilmonturen zelf zijn uitgesloten.

ViviPlan neemt na een wachttijd van 6 maanden 75% van de kosten van een ooglaserbehandeling en implantlenzen ten laste. Dit voor zover dit op een ambulante wijze heelkundig (dus niet in het ziekenhuis) wordt uitgevoerd. Het maximumbedrag is zo'n 714 euro.

ViviPlan neemt na een wachttijd van 12 maanden 75% van de kosten van een hoorapparaat ten laste. Dit voor zover je voldoet aan de voorwaarden van de wettelijke verzekering en het hoorapparaat werd voorgeschreven door een erkende audicien. Het maximumbedrag is zo'n 1072 euro.

ViviPlan voorziet terugbetalingen voor consultaties bij de psycholoog voor 75%, met een maximum van zo'n 357 euro. Er geldt wel een wachttijd van 6 maanden.

ViviPlan betaalt jaarlijks een vast bedrag van 929 euro bovenop de wettelijke voorzieningen.

Als je het statuut van 'persoon met een chronische aandoening' hebt verworven, biedt ViviPlan na een wachttijd van 12 maanden een jaarlijks forfait van iets meer dan 214 euro en een tegemoetkoming voor gezinszorg en zorg op afstand voor een maximaal bedrag van zo'n 929 euro.

Bekijk alle details

Ik wil meer weten over ViviPlan

Vul onderstaand formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met je op.

Verplichte velden

Wij verzamelen en verwerken bepaalde persoonlijke gegevens. Dat doen we om onze taak als ziekenfonds (wet van 6 augustus 1990) te kunnen uitvoeren, om jouw dossier te beheren en om je op de hoogte te houden van onze diensten en activiteiten. Een van onze wettelijke doelstellingen is namelijk om de gezondheid en het welzijn te bevorderen. Het is je recht om te weten welke gegevens we van jou verwerken, om te vragen je gegevens te verbeteren of te wissen, om de overdracht aan een derde te vragen, om je te verzetten tegen geautomatiseerde beslissingen en om de verwerking van je gegevens voor direct marketing stop te zetten. Meer informatie vind je op de pagina over ons privacybeleid.