Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

7 snacks om van te smullen

Snacks zijn onmisbaar om de dag zonder honger door te komen. geniet dus van je 10-uurtje, 4-uurtje of laatavondsnack. Wil je dat doen zonder schuldgevoel? Laat die koek, reep chocolade of chips liggen en kies voor één van onze gezonde alternatieven. Het zal even hard smaken, beloofd!

Fruitijsjes

Kant-en-klaar vind je ze in alle kleuren van de regenboog, maar het is heel simpel om ze zelf te maken. Veel heb je er niet voor nodig, al zijn ijsvormpjes wel handig.

Hoe maak je het?

Voor 4 rode ijsjes:
  • 250 g frambozen of aardbeien (vers of diepvries)
  • 1 eetlepel confituur (optioneel)
  • limoensap (optioneel)

Doe het fruit (samen met de confituur) in een blender en mix tot pulp. Als je van een frisse smaak houdt, kan je nog wat limoensap toevoegen. Giet de rode massa in de vormpjes, even geduld zodat ze kunnen bevriezen en klaar.

Voor 4 yoghurtijsjes:
  • 150 g fruit (vers of diepvries)
  • 100 g natuuryoghurt (gewone of Griekse)

Meng de yoghurt met het fruit. Je kan zelf kiezen of je graag grote of kleine stukjes hebt. Vormpjes vullen en wachten maar.

Gezonde borrelnootjes

Deze krokant gebakken kikkererwten zijn niet alleen een heerlijk voedzame snack, je kan ze ook gemakkelijk toevoegen aan salades voor wat extra crunch. Zeker de moeite dus!

Geroosterde kikkererwten

 

 

 

 

 

 

 

 


Hoe maak je het?

Giet een blik kikkererwten af en laat uitlekken. Meng er wat olie en kruiden onder. Voor een pizzasmaakje gebruik je bijvoorbeeld oregano, paprikapoeder, peper en zout. Verdeel de kikkererwten over een ovenschaal. Zet 25 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden. Roer af en toe om.

Popcorn

Een all-time favorite! En gemakkelijk thuis te maken. Het voordeel? Je kan zelf experimenteren met smaken. Suiker kan, maar maakt het natuurlijk wat ongezonder. Probeer daarom eens iets anders. Zoute popcorn bijvoorbeeld is een hit. Of wat dacht je van popcorn met cacao en kaneel?

Popcorn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe maak je het?

Neem een grote (wok)pan met een deksel. Doe er een dikke laag olie in en laat die warm worden, maar laat hem niet smeulen. Doe er niet meer dan een bodem popcorn in. Als die begint te ploffen, schud je regelmatig met de pan tot het gedaan is. Werk dan af met je smaakje: een theelepel bloemsuiker, een snuifje zout, of een mengeling van 1,5 el cacaopoeder en 0,5 tl kaneel. Nog eens goed schudden en smakelijk!

Chocolade

Ben jij een zoetebek? Dan zijn deze huisgemaake m&m's iets voor jou! Toegegeven, echt gezond is dit niet meer. Niet voor elke dag dus, maar geniet er ten volle van als je ze wel eet.

Chocolade met pindanoten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe maak je het?

Smelt de pure chocolade au bain-marie. Doe er ongezouten pinda's bij en schep door elkaar. Maak nu hoopjes chocolade met pinda op het bakpapier en laat opstijven in de koelkast. Met 100 g chocolade en 85 g pinda's heb je genoeg voor een paar dagen plezier.

Groentechips van eigen makelij

Grote fan van chips, maar niet van de ongezonde calorieën die erbij komen kijken? Ga zelf aan de slag. Met een mandoline is het heel gemakkelijk. Anders heb je iets meer geduld nodig om je groenten zo fijn mogelijk te snijden.

Groentechips

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe maak je het?

Toppers zijn wortel, pastinaak, rode biet en zoete aardappel. Snij de groenten heel fijn. Leg de schijfjes op bakpapier en besprenkel met olie. Voeg kruiden naar wens toe (peper, zout, curry, paprikapoeder, oregano ...) en bak de groenten 10 tot 15 minuten krokant in een voorverwarmde oven op 180°C.

Bootjes

Deze bootjes van selder en komkommer zijn zo klaar om gulzige mondjes binnen te varen. Het leuke is dat je goed kan variëren met de vulling. Denk maar aan eiersalade, groentespreads, hummus, guacamole...

Selderbootjes nog kleiner

 

 

 

 

 

 

Balletjes vol energie

Een energiedip? Steek snel een bliss ball in je mond en je kan er weer tegenaan! Deze balletjes zijn meestal een combinatie van gedroogd fruit en noten. Laat je wel niet verrassen door de kleine porties. Het is misschien moeilijk om na eentje te stoppen, maar anders krijg je meer energie binnen dan je kan gebruiken.

balletjes vol energie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe maak je het?

Simpel, je gooit alles samen in een blender tot je een geheel krijgt. Je kan zelf kiezen of je graag wat stukjes houdt voor extra beet, of dat je alles goed glad mixt. Laat een halfuurtje opstijven in de koelkast en rol er dan balletjes van. Bewaren kan in de koelkast, of in de diepvries zodat ze langer bewaren. Met onderstaande recepten maak je 10-15 ballejtes.

Hoe maak je het?

Wortelballetjes
  • 100 g geraspte wortel
  • 75 g dadels (ontpit). Gedroogde dadels laat je eerst 30 minuten weken in kokend water.
  • 50 g havermout
  • 50 g noten naar keuze
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl gember

Kokosrasp (optioneel). Rol de balletjes door de kokosrasp voor een mooie afwerking.

Simpele chocoladeballetjes
  • 8 dadels (ontpit) Gedroogde dadels laat je eerst 30 minuten weken in kokend water.
  • 100 g amandelmeel of havermeel. Dit kan je thuis zelf maken door de amandelen of de havervlokken tot meel te malen in een blender.
  • 4 el cacaopoeder
  • 1 tl kaneel (optioneel)
  • 1 tl gember (optioneel)

Kokosrasp (optioneel). rol de balletjes door de kokosrasp voor een mooie afwerking.

    Gezonde cheesecakeballetjes
    • 2 kleine bananen
    • 100 g (light) roomkaas
    • 180 g havervlokken
    • 50 g walnoten
    • 1 tl kaneel (of meer naar smaak)
    • Snuif zout