Restjes weggooien doen we nooit graag. Gelukkig is er de diepvries! Wist jij dat je deze etenswaren ook kan invriezen?
1. Avocado's
Avocado’s in de diepvries blijven 4 maanden goed zonder hun smaak of textuur te verliezen. Snij de avocado in 2, haal de pit eruit en stop in een diepvrieszakje. Om te ontdooien leg je de avocado met de platte kant op een keukenpapiertje zodat al het vocht wordt opgenomen.
2. Citroen, limoen, sinaasappel en pompelmoes
Citrusvruchten kan je gemakkelijk invriezen. Snij ze wel eerst in schijfjes voor je ze invriest. Zo heb je ook meteen heerlijk frisse ijsblokjes!
3. Eieren
Eieren in de diepvries, dat voelt raar. Maar als je ze op voorhand klutst, kan je er maanden later nog een lekker omelet van maken.
4. Gember
Gember blijft in de koelkast al een tijdje goed, maar de kans op schimmelen blijft. Om dit te voorkomen kan je ze invriezen. Maak het jezelf gemakkelijk en schil de gember op voorhand.
5. Noten
Wanneer je noten niet goed afsluit, kunnen ze een wat doffe smaak krijgen of zacht worden. In de diepvries gaan ze tot wel twee jaar mee!
6. Uien
Ook rauwe uien kan je eenvoudig invriezen. Dat zijn meteen tranen uitgespaard voor volgende keer!
7. Granola
Zelf granola maken is erg gemakkelijk en ook leuk! In een luchtdichte doos kan je je baksel zonder probleem 3 maanden invriezen. Laat ’s nachts ontdooien op kamertemperatuur en ’s ochtends staat er een heerlijk knapperig ontbijt klaar.
8. Kaas
Kaas bewaar je best in stukjes in de diepvries. Nog beter is het om een blok kaas even te raspen.
9. Druiven
Net als limoenen en citroenen kan je druiven als ijsblokje gebruiken. Of je kan ze gewoon als ijskoud tussendoortje eten, heerlijk!
10. Hummus
Zelfgemaakte hummus blijft niet lang goed in de koelkast, dus kies je misschien beter voor de diepvries. Met een scheutje olijfolie erbij kan je er maanden later nog van genieten.
Denk eraan om je diepvrieszakjes en –potjes te labelen. Zo is de datum en inhoud steeds duidelijk!