Ingrediƫnten voor 2 personen
- zalm: 200 g (filet)
- macaroni: 150 g (volkoren)
- tomaat: 2
- pijpajuintje: 1
- olijfolie
- rozemarijn: 0,5 el
- peper
- zout
Bereiding
- Snij de tomaten in fijne blokjes. Snij de pijpajuin in dunne ringetjes. Kook de macaroni beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verhit olijfolie in een pan en bak de zalmfilets zachtjes in circa 4 minuten aan beide kanten bruin. Breng op smaak met peper en zout en leg ze op een bord.
- Verhit opnieuw olie in dezelfde pan en fruit de pijpajuin met rozemarijn gedurende 2 minuten. Schep de tomaatblokjes erdoor en laat het geheel op matig hoog vuur 3 tot 5 minuten sudderen. Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Snij de zalm in stukjes. Giet de macaroni af en schep de tomatensaus en stukjes zalm erdoor.
Tip: lekker met een ratatouille van seizoensgroenten voor extra vitaminen.