Ingrediënten voor 2 personen
- bladerdeeg
- asperges: 500 g
- spekblokjes: 75 g
- room: 100 ml (soja)
- peterselie: 0,5 (bosje)
- kervel: 0.5 (bosje)
- nootmuskaat
- peper
- zout
Bereiding
- Snij de asperges in stukken en kook ze beetgaar in kokend water. Laat ze goed uitlekken.
- Bak de spekbokjes in een pan zonder olie.
- Snipper de kervel en de peterselie fijn. Meng onder de eieren en de room tot je een mooi beslag krijgt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Leg het bladerdeeg in een taartvorm. Prik gaatjes in de onderkant en leg er de asperges op. Verdeel de spekblokjes over de asperges en giet het eimengsel erover.
- Zet 35 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
- Lekker met een fris slaatje bij.